Ohita navigaatio

Mikä Sivistysakatemia on?

Sivistysakatemia lanseerattiin kesällä 2017 juhlistamaan satavuotiasta Suomea. Tässä tiivistys siitä, mistä Sivistysakatemiassa on kyse!

  • Sivistysakatemia on Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n, opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Opetushallituksen vuonna 2017 lanseeraama korkean profiilin koulutuskokonaisuus, johon kutsutaan osallistujiksi tarkoin valikoitu joukko yhteiskunnallisia vaikuttajia ja päättäjiä. Vuonna 2018 järjestäjäjoukkoon liittyi myös Suomen Akatemia. Sivistysakatemian järjestelyissä on vahvasti mukana myös Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra.
  • Sivistysakatemian tavoitteena on päivittää sivistyksestä käytävää keskustelua, lisätä koulutuksen, kasvatuksen ja tutkimuksen arvostusta sekä löytää ratkaisuja Suomen sivistystason ylläpitämiseen ja vahvistamiseen.
  • Sivistysakatemian osallistujat pääsevät tutustumaan aivan uusilla tavoilla suomalaisen sivistyksen perustaan eli koulutusjärjestelmäämme. Osallistujat myös ideoivat ratkaisuja, joilla Suomen sivistystaso pysyy korkeana seuraavat 100 vuotta.
  • Sivistysakatemia järjestetään vuosittain, ja joka vuosi mukaan kutsutaan uudet osallistujat. Näin sivistyksen merkityksen ymmärtävien päättäjien ja yhteiskunnallisten vaikuttajien joukko kasvaa vuosittain.
  • Sivistysakatemian symbolina käytetään sormenjälkeä. Aivan kuin sormenjälki, myös sivistys kuuluu kaikille ja rakentuu eri ihmisillä erilaisista osista. Lisäksi sormenjälki symboloi sitä, että Sivistysakatemiaan osallistuvat jättävät teoillaan jäljen sivistys-Suomen tulevaisuuteen.

Yhteystiedot

Sivistysakatemian sormenjälkilogo

Yleiset kysymykset

sähköpostitse osoitteeseen sivistysakatemia@oaj.fi

Sivistysakatemian yhteyshenkilöt

Sivistysakatemian sormenjälkilogo

Kaj Raiskio

OAJ, Järjestöasiamies 020 748 9689 kaj.raiskio@oaj.fi
Sivistysakatemian sormenjälkilogo

Leena Nissilä

Opetushallitus, Opetusneuvos 029 533 1155 leena.nissila@oph.fi
Sivistysakatemian sormenjälkilogo

Tiina Silander

OKM, Projektipäällikkö, Lukiouudistuksen yksikkö 029 533 0188 tiina.silander@minedu.fi
Sivistysakatemian sormenjälkilogo

Pentti Pulkkinen

Suomen Akatemia, Johtaja, Tutkimusrahoituksen kehittäminen 029 533 5093 pentti.pulkkinen@aka.fi